PAPI CHULO

START AUTENTYCZNA KUCHNIA MEKSYKAŃSKA MENU Serwujemy najlepsze meksykańskie jedzenie po tej stronie Rio Odra.

AUTENTYCZNA KUCHNIA MEKSYKAŃSKA

O oryginalny smak i jakość dba Chef Filip wraz z teamem niestrudzonych kucharzy spod flagi zielono-biało-czerwonej. Prawdziwe meksykańskie smaki można odtworzyć niemal wszędzie, pod warunkiem, że Meksyk ma się w DNA. Nasz Chef ma. Kluczem do autentyczności jest też dbałość o detal, stąd aranżacja wnętrza ręcznymi malowidłami inspirowanymi meksykańskim folklorem, oryginalną zastawą stołową i bogatą w florystyczne motywy ceramiką azulejos.
Serwujemy najlepsze meksykańskie jedzenie po tej stronie Rio Odra. Naszą ambicją jest stworzenie we Wrocławiu jak najbliższej oryginałowi, meksykańskiej Cantiny, w której doskonałe, oparte o tradycyjne receptury i produkty jedzenie, będzie smakowitym tłem dla spotkań z przyjaciółmi, rodziną, czy romantycznych kolacji w wibrującej smakami i kolorami przestrzeni.

MENU CANTINA

rombyx6

Dla pełniejszego doświadczenia...

Papi Chulo Sharing menu  |  140 zł (za os. / min. 2 osoby)

Szef kuchni i jego zespół zapraszają do odkrywania Meksyku w najlepszy możliwy sposób: dzieląc się jedzeniem! Spróbujcie menu degustacyjnego w formie niespodzianki, które zawiera popisowe dania Papi Chulo.
rombyx6

BOTANAS

Nie ma prawdziwej Cantiny bez botanas! Zapraszamy Was do rozpoczęcia posiłku z naszymi przystawkami, idealnymi do dzielenia się z przyjaciółmi!

Guacamole*  |  25 zł

Codziennie przygotowywane z najlepszych meksykańskich awokado

Sikil-Pak*  |  21 zł

„Hummus Majów” z pieczonych pestek dyni, pomidorów, kolendra, limonka

Frijoles “Chulos”*  |  21 zł

Pasta z czarnej fasoli, roztopiony ser, boczek, Chorizo

Queso Fundido  |  25 zł

Klasyk z Cantiny! Ser wędzony, gouda, mozzarella i chorizo, roztopione w piecu MiBrasa dla dodatkowego, dymnego smaku!

* Do każdej pozycji dodajemy porcję totopos (smażone chipsy z tortilli)
* Zamów dodatkową opcje totopos za 8 zł!

rombyx6

MAR

Dania prosto z meksykańskich wybrzeży! Nieważne, czy pochodzą znad Pacyfiku, Atlantyku czy Karaibów - nasze tradycyjne przepisy zachwycą Cię swoimi orzeźwiającymi smakami.

Coctel “Veracruzano”  (60gr ryby/ 60gr krewetek) | 50 zł

prosto z portu w Veracruz: dorsz i krewetki marynowane w pomarańczowo-pomidorowym sosie koktajlowym, podawane z jalapeño, awokado i kolendrą.

Aguachile de Betabel (100gr krewetek) | 42 zł

krewetki marynowane w “aguachile” z buraków, podawane z żółtym burakiem, pomarańczą i odrobiną Mezcalu… idealne danie na chłodny dzień!

Tostada de Atun (2 sztuki) | 38 zł

smażona tortilla, guacamole, tuńczyk marynowany w sosie tamaryndowym i ponzu, majonez chipotle, piklowana czerwona cebula, smażony por

rombyx6

TACOS

Zaufaj nam, jesteś w dobrych rękach! Nasz Taquero Chilango z Mexico City zachwyci Cię naszymi tacos podawanymi na domowej tortilli. Każda porcja zawiera 3 sztuki taco.

Taco de Costilla | 40  zł

Żeberka wołowe duszone przez 24-godziny, grillowana cebula, szczypior, salsa z zielonych tomatillo

Taco de Suadero  |  36 zł

Klasyk Taquerii! Bardzo delikatna wołowina gotowana we własnym tłuszczu, salsa chile morita, świeża cebula, kolendra

Taco de Pastor  |  35 zł

Meksykański street foodowy klasyk! Wieprzowina marynowana w sosie adobo, grillowana pionowo w stylu pastorskim, “Salsa Roja Taquera”

Taco de Carnitas |  35 zł

Klasyka z Michoacan! Tacosy z confitowaną wieprzowiną, rzodkiewką, cebulą, kolendrą i salsą z awokado i tomatillo.

Taco Baja California de Camaron  |  36 zł

Smażone krewetki w piwnej panierce, chrupiąca czerwona kapusta, pomidorowa „Salsa Mexicana” z jalapeño, majonez chipotle

Taco de Sikil-Paak y Coliflor Rostizada  |  32 zł

“Hummus Majów” z pieczonych pestek dyni, kalafior pieczony w grillu MiBrasa, “Salsa Macha” z orzeszkami ziemnymi i chile de arbol

Taco de Aguacate | 34 zł

Chrupiące awokado w piwnej panierce, ananas, biała kapusta, majonez z awokado.

Taco de la Semana

specjalne tacosy stworzone przez szefów kuchni Papi Chulo. Zapytaj kelnera o specjalność na ten tydzień!

rombyx6
MSZ_8364

SPECIALS

Specjały

Danie specjalne

Zapytaj kelnera jakie specjały dla Was przygotowaliśmy!

rombyx6

MAIZ

"Sin Maiz no hay País"... najważniejszy składnik Meksyku: kukurydza!

Huarache de Costilla | 42 zł

Gruba, owalna tortilla z niebieskiej kukurydzy, smażona fasola, żeberka wołowe duszone przez 24-godziny, meksykańska sałatka z kaktusów, salsa awokado-tomatillo, świeży ser

Tetela de “Sua-Pulpo” | 44 zł

trójkątna tortilla kukurydziana wypełniona fasolą i wołowiną suadero, grillowana ośmiornica w stylu „al pastor”, pomidorowo-orzechowy sos mole, sałatka z kolendry.

Tamal de Queso con Pipian Rojo | 38 zł

Ciasto z mąki kukurydzianej wypełnione wędzonym serem gotowane na parze w liściach bananowca, sos z pestek dyni „pipian”, piklowana cebula, sałatka ziołowa

rombyx6

BRASA

Prosto z naszego pieca Mi Brasa opalanego drewnem. Znajdziesz tu charakterystyczne dla Pani Chulo aromaty dymu i wędzenia.

Pollo al Carbon  |  52 zł

Grillowana połówka kurczaka w domowym sosie Adobo, podawany z piklowaną czerwoną cebulą i kolendrą

Pato con Mole Almendrado | 54 zł

Grillowana, polska pierś z kaczki, migdałowy sos „mole”, malina

La Coliflor Rostizada  |  45 zł

Opiekany na wolnym ogniu kalafior z dodatkiem oleju chile de arbol, podawany z sikil paak, świeżym serem, prażonymi pestkami dyni, “Salsa Macha”
rombyx6

SIDES

Dodatki, które idealnie pasują do wszystkie dań z sekcji Brasa.

Arroz a la Mexicana  |  11 zł

Smażony ryż w sosie pomidorowym z chipotle

Pure de Papa Rustico  |  11 zł

Kremowe puree ziemniaczane, masło jalapeño

Grillowane sezonowe warzywa  |  11 zł

Zapytaj o dostępność!

Elote Asado  |  14 zł

Grillowana żółta kukurydza podawana z masłem jalapeño

Tortillas  |  12 zł

4 sztuki naszych domowych tortilli
rombyx6

DESER

Deser dnia

Zapytaj kelnera o dzisiejszy deser dnia!

INSTAGRAM