PAPI CHULO

START AUTENTYCZNA KUCHNIA MEKSYKAŃSKA MENU Serwujemy najlepsze meksykańskie jedzenie po tej stronie Rio Odra.

AUTENTYCZNA KUCHNIA MEKSYKAŃSKA

O oryginalny smak i jakość dba Chef Alfredo wraz z teamem niestrudzonych kucharzy spod flagi zielono-biało-czerwonej. Prawdziwe meksykańskie smaki można odtworzyć niemal wszędzie, pod warunkiem, że Meksyk ma się w DNA. Nasz Chef ma. Kluczem do autentyczności jest też dbałość o detal, stąd aranżacja wnętrza ręcznymi malowidłami inspirowanymi meksykańskim folklorem, oryginalną zastawą stołową i bogatą w florystyczne motywy ceramiką azulejos.

Serwujemy najlepsze meksykańskie jedzenie po tej stronie Rio Odra. Naszą ambicją jest stworzenie we Wrocławiu jak najbliższej oryginałowi, meksykańskiej Cantiny, w której doskonałe, oparte o tradycyjne receptury i produkty jedzenie, będzie smakowitym tłem dla spotkań z przyjaciółmi, rodziną, czy romantycznych kolacji w wibrującej smakami i kolorami przestrzeni.

MENU CANTINA

rombyx6

Dla pełniejszego doświadczenia...

Papi Chulo Tasting menu  |  160 zł (za os.) / min. 2 osoby

Odkryj kuchnię meksykańską w nowej, wyjątkowej perspektywie. Menu degustacyjne zawiera dania z różnych regionów Meksyku, w którym tradycyjne potrawy przeplatają się z kombinacjami składników, smaków i technik z pozostałych części świata.

rombyx6

BOTANAS

Nie ma prawdziwej Cantiny bez botanas! Zapraszamy Was do rozpoczęcia posiłku z naszymi przystawkami, idealnymi do dzielenia się z przyjaciółmi!

Guacamole*  |  25 zł

Codziennie przygotowywane z najlepszych meksykańskich awokado

Sikil-Pak*  |  23 zł

„Hummus Majów” z pieczonych pestek dyni, pomidorów, kolendra, limonka

Frijoles “Chulos”*  |  23 zł

Pasta z czarnej fasoli, roztopiony ser, boczek, Chorizo

Queso Fundido  |  25 zł

Klasyk z Cantiny! Ser wędzony, gouda, mozzarella i chorizo, roztopione w piecu MiBrasa dla dodatkowego, dymnego smaku!

* wersja wegetariańska – grzyby duszone z meksykańskimi ziołami

* Do każdej pozycji dodajemy porcję totopos (smażone chipsy z tortilli)
* Zamów dodatkową opcje totopos za 8 zł!

rombyx6

MAR

Dania prosto z meksykańskich wybrzeży! Nieważne, czy pochodzą znad Pacyfiku, Atlantyku czy Karaibów - nasze tradycyjne przepisy zachwycą Cię swoimi orzeźwiającymi smakami.

Coctel “Veracruzano”  (75gr ryby/ 75gr krewetek) | 43 zł

prosto z portu w Veracruz: dorsz i krewetki marynowane w pomarańczowo-pomidorowym sosie koktajlowym, podawane z jalapeño, awokado i kolendrą.

Torre de Marisco (200g) | 64 zł

Wieża z owoców morza: dorsz, krewetki, tuńczyk i ośmiornica, kolendra, ogórek, awokado, czerwona cebula, “Salsa negra tropical”

Tostada de Atun (2 sztuki) | 42 zł

smażona tortilla, guacamole, tuńczyk marynowany w sosie tamaryndowym i ponzu, grillowany ananas, majonez chipotle, piklowana czerwona cebula, smażony por

rombyx6

TACOS

Zaufaj nam, jesteś w dobrych rękach! Nasz Taquero Chilango z Mexico City zachwyci Cię naszymi tacos podawanymi na domowej tortilli. Każda porcja zawiera 4 sztuki taco.

Taco de Costilla | 43  zł

Żeberka wołowe duszone przez 12 godzin, cebula, kolendra, “Salsa Roja Taquera”

Taco de Suadero  |  40 zł

Klasyk Taquerii! Bardzo delikatna wołowina gotowana we własnym tłuszczu, salsa chile morita, świeża cebula, kolendra

Taco de Pastor  |  38 zł

Meksykański street foodowy klasyk! Wieprzowina marynowana w sosie adobo, grillowana pionowo w stylu pastorskim, “Salsa Roja Taquera”

Taco Baja California de Camaron  |  44 zł

Smażone krewetki w piwnej panierce, chrupiąca czerwona kapusta, pomidorowa „Salsa Mexicana” z jalapeño, majonez chipotle

Taco de Aguacate | 38 zł

Chrupiące awokado w piwnej panierce, ananas, biała kapusta, majonez z awokado.

Taco de la Semana

Specjalne tacosy stworzone przez szefów kuchni Papi Chulo. Zapytaj kelnera o specjalność na ten tydzień!

rombyx6
_MSZ8467

GARNACHA

Meksykański street food

Danie specjalne

Zapytaj kelnera o dostępność.

rombyx6

MAIZ

"Sin Maiz no hay País"... najważniejszy składnik Meksyku: kukurydza! Dania z prawdziwego, meksykańskiego domu prosto na Wasz stół.

Huarache de Costilla | 43 zł

Gruba, owalna tortilla z niebieskiej kukurydzy, smażona fasola, żeberka wołowe duszone przez 24-godziny, meksykańska sałatka z kaktusów, salsa awokado-tomatillo, świeży ser

Enmolada con Hongos | 42 zł

kukurydziane tortille nadziewane grzybami duszonymi z meksykańskimi przyprawami, domowy sos Mole Oaxaqueño, ser, crème fraiche, cebula, prażony sezam

Tlayuda Mar y Tierra | 48 zł

kukurydziana tortilla suszona w „comal” z tłuszczem wieprzowym, domowa longaniza (meksykańska kiełbasa), grillowana ośmiornica, dojrzały ser, awokado, zioła

rombyx6

BRASA

Prosto z naszego pieca Mi Brasa opalanego drewnem. Znajdziesz tu charakterystyczne dla Pani Chulo aromaty dymu i wędzenia.

Pollo al Carbon  |  52 zł

Grillowana połówka kurczaka w domowym sosie Adobo, podawany z piklowaną czerwoną cebulą i kolendrą

Filete a la Parrilla  | 72  zł

polędwica wołowa, zielony sos mole, dynia, groszek, grillowane awokado, zioła

La Coliflor Rostizada  |  45 zł

opiekany na wolnym ogniu kalafior, sos mole, roszponka, wędzony twaróg, karmelizowane migdały 

rombyx6

SIDES

Dodatki, które idealnie pasują do wszystkie dań z sekcji Brasa.

Ensalada fresca de tomate y pepino | 16 zł 

pomidor, ogórek, zioła, dressing na bazie pesto z kolendry i soku z limonki

Papas Rusticas | 14 zł 

ziemniaki, crème fraîche, masło, ser, salsa macha

Grillowane sezonowe warzywa  |  14 zł

Zapytaj o dostępność!

Elote Asado  |  13 zł

grillowana żółta kukurydza, masło chili, ser

Tortillas  |  12 zł

4 sztuki naszych domowych tortilli
rombyx6

DESER

Deser dnia

Zapytaj kelnera o dzisiejszy deser dnia!

INSTAGRAM