START
AUTENTYCZNA KUCHNIA MEKSYKAŃSKA
MENU
Serwujemy najlepsze meksykańskie jedzenie po tej stronie Rio Odra.
AUTENTYCZNA KUCHNIA MEKSYKAŃSKA
O oryginalny smak i jakość dba Chef Alfredo wraz z teamem niestrudzonych kucharzy spod flagi zielono-biało-czerwonej. Prawdziwe meksykańskie smaki można odtworzyć niemal wszędzie, pod warunkiem, że Meksyk ma się w DNA. Nasz Chef ma. Kluczem do autentyczności jest też dbałość o detal, stąd aranżacja wnętrza ręcznymi malowidłami inspirowanymi meksykańskim folklorem, oryginalną zastawą stołową i bogatą w florystyczne motywy ceramiką azulejos.
Serwujemy najlepsze meksykańskie jedzenie po tej stronie Rio Odra. Naszą ambicją jest stworzenie we Wrocławiu jak najbliższej oryginałowi, meksykańskiej Cantiny, w której doskonałe, oparte o tradycyjne receptury i produkty jedzenie, będzie smakowitym tłem dla spotkań z przyjaciółmi, rodziną, czy romantycznych kolacji w wibrującej smakami i kolorami przestrzeni.
Papi Chulo Tasting menu | 160 zł (za os.) / min. 2 osoby
Odkryj kuchnię meksykańską w nowej, wyjątkowej perspektywie. Menu degustacyjne zawiera dania z różnych regionów Meksyku, w którym tradycyjne potrawy przeplatają się z kombinacjami składników, smaków i technik z pozostałych części świata.
BOTANAS
Nie ma prawdziwej Cantiny bez botanas! Zapraszamy Was do rozpoczęcia posiłku z naszymi przystawkami, idealnymi do dzielenia się z przyjaciółmi!
Guacamole* | 25 zł
Codziennie przygotowywane z najlepszych meksykańskich awokado
Sikil-Pak* | 23 zł
„Hummus Majów” z pieczonych pestek dyni, pomidorów, kolendra, limonka
Frijoles “Chulos”* | 23 zł
Pasta z czarnej fasoli, roztopiony ser, boczek, Chorizo
Queso Fundido | 25 zł
Klasyk z Cantiny! Ser wędzony, gouda, mozzarella i chorizo, roztopione w piecu MiBrasa dla dodatkowego, dymnego smaku!
* wersja wegetariańska – grzyby duszone z meksykańskimi ziołami
* Do każdej pozycji dodajemy porcję totopos (smażone chipsy z tortilli)
* Zamów dodatkową opcje totopos za 8 zł!
MAR
Dania prosto z meksykańskich wybrzeży! Nieważne, czy pochodzą znad Pacyfiku, Atlantyku czy Karaibów - nasze tradycyjne przepisy zachwycą Cię swoimi orzeźwiającymi smakami.
prosto z portu w Veracruz: dorsz i krewetki marynowane w pomarańczowo-pomidorowym sosie koktajlowym, podawane z jalapeño, awokado i kolendrą.
Torre de Marisco (200g) | 64 zł
Wieża z owoców morza: dorsz, krewetki, tuńczyk i ośmiornica, kolendra, ogórek, awokado, czerwona cebula, “Salsa negra tropical”
Tostada de Atun (2 sztuki) | 42 zł
smażona tortilla, guacamole, tuńczyk marynowany w sosie tamaryndowym i ponzu, grillowany ananas, majonez chipotle, piklowana czerwona cebula, smażony por
TACOS
Zaufaj nam, jesteś w dobrych rękach! Nasz Taquero Chilango z Mexico City zachwyci Cię naszymi tacos podawanymi na domowej tortilli. Każda porcja zawiera 4 sztuki taco.
Taco de Costilla | 43 zł
Żeberka wołowe duszone przez 12 godzin, cebula, kolendra, “Salsa Roja Taquera”
Taco de Suadero | 40 zł
Klasyk Taquerii! Bardzo delikatna wołowina gotowana we własnym tłuszczu, salsa chile morita, świeża cebula, kolendra
Taco de Pastor | 38 zł
Meksykański street foodowy klasyk! Wieprzowina marynowana w sosie adobo, grillowana pionowo w stylu pastorskim, “Salsa Roja Taquera”
Taco Baja California de Camaron | 44 zł
Smażone krewetki w piwnej panierce, chrupiąca czerwona kapusta, pomidorowa „Salsa Mexicana” z jalapeño, majonez chipotle
Taco de Aguacate | 38 zł
Chrupiące awokado w piwnej panierce, ananas, biała kapusta, majonez z awokado.
Taco de la Semana
Specjalne tacosy stworzone przez szefów kuchni Papi Chulo. Zapytaj kelnera o specjalność na ten tydzień!
GARNACHA
Meksykański street food
Danie specjalne
Zapytaj kelnera o dostępność.
MAIZ
"Sin Maiz no hay País"... najważniejszy składnik Meksyku: kukurydza! Dania z prawdziwego, meksykańskiego domu prosto na Wasz stół.
Huarache de Costilla | 43 zł
Gruba, owalna tortilla z niebieskiej kukurydzy, smażona fasola, żeberka wołowe duszone przez 24-godziny, meksykańska sałatka z kaktusów, salsa awokado-tomatillo, świeży ser
Enmolada con Hongos | 42 zł
kukurydziane tortille nadziewane grzybami duszonymi z meksykańskimi przyprawami, domowy sos Mole Oaxaqueño, ser, crème fraiche, cebula, prażony sezam
Tlayuda Mar y Tierra | 48 zł
kukurydziana tortilla suszona w „comal” z tłuszczem wieprzowym, domowa longaniza (meksykańska kiełbasa), grillowana ośmiornica, dojrzały ser, awokado, zioła
BRASA
Prosto z naszego pieca Mi Brasa opalanego drewnem. Znajdziesz tu charakterystyczne dla Pani Chulo aromaty dymu i wędzenia.
Pollo al Carbon | 52 zł
Grillowana połówka kurczaka w domowym sosie Adobo, podawany z piklowaną czerwoną cebulą i kolendrą
Filete a la Parrilla | 72 zł
polędwica wołowa, zielony sos mole, dynia, groszek, grillowane awokado, zioła
La Coliflor Rostizada | 45 zł
opiekany na wolnym ogniu kalafior, sos mole, roszponka, wędzony twaróg, karmelizowane migdały
SIDES
Dodatki, które idealnie pasują do wszystkie dań z sekcji Brasa.
Ensalada fresca de tomate y pepino | 16 zł
pomidor, ogórek, zioła, dressing na bazie pesto z kolendry i soku z limonki